Belépés
Jó, ha tudjuk: ez a titka az eredeti extra szűz olívaolajnak
... vitamintartalmát
adalékanyagot nem tartalmaz, szűretlen
Szűz olivaolaj
gyengébb minőségű fajták préseléséből készül
kevésbé aromadús
a hőkezelés miatt az aroma- és vitamintartalom elvész
Sanza (pomace)
a sajtolás után visszamaradt masszából, magból vegyi úton, oldószerrel nyerhető ki
nem minősül olívaolajnak
a mediterrán országokban vag...
2018-01-06 16:21:42
Húsvéti recept gyűjtemény
... rizzsel. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben átforrósítjuk. Tálaljuk.
Javaslat: akinek van, a zöldségeket párolóedényben készítse el, így a vitamintartalom nem megy veszendőbe.

Házi sonkás kenyér
A mai háziasszonyoknak jó dolguk van. Számtalan kisgép segíti munkájukat, a kenyérsütés pedig már régen nem az ő gondjuk. Ám ak...
2016-08-02 09:54:10
A legnagyobb "C" vitamin bombák
... mint a narancs. Ezen kívül sok folsavat, valamint béta-karotint és kalciumot.

Paprika
Szent-Györgyi Albert először paprikából és narancsból vonta ki a C-vitamint. A vitamintartalom a színtől és az elkészítéstől függ: a piros nyers paprika tartalmazza a legnagyobb mennyiséget, 140 mg-ot 100 grammonként.

Brokkoli
Bőséges forrása a vitaminoknak és ásvá...
2015-09-27 20:52:46
Őrizzük meg a nyár ízeit!
... szőlő.




Aszalás

A legősibb tartósítási eljárás, igaz, nem kimondottan gyors, de a végeredmény rendkívül egészséges, hiszen megmarad az ásványianyag- és vitamintartalom, és nincs szükség hozzá tartósítószerre sem.

Aszalhatunk a napon, sütőben és elek...
2015-08-18 20:30:30
Az egészséges nyerskoszt
... anyagot, létfontosságú enzimet megőriznek, amelyek a friss táplálékokban is megtalálhatók. Ennél nagyobb hőkezelés, tehát főzés, sütés vagy párolás hatására azonban már elvész a vitamintartalom közel fele, ezért nyerskosztnak kizárólag azok a táplálékok minősülnek, amelyeket nem ér ennél nagyobb hősokk.

A nyers és aszalt ételeket alaposan meg kell rágni, ezáltal a fogak...
2015-04-22 21:55:26
Kalandozások a jeruzsálemi articsókával és az Éclair fánkkal
... készülhetnek belőle.

Az egyetlen nehézséget a hámozása jelenti, bár vannak, akik a héj ledörzsölése mellett voksolnak, és nem vesződnek az eltávolításával, mondván, a vitamintartalom épp a héj alatti rétegben rejtezik. Sokan csak nyersen fogyasztják, így a legegészségesebb. Leves vagy püré készítése esetén azonban tanácsos meghámozni.

Valóságos ínyenc krémlev...
2015-04-10 23:57:04
Currys-citromos lencseleves
... állag.

...
2014-11-18 22:30:29
Currys-citromos lencseleves
... állag.

...
2014-06-30 23:34:34
Változatok a sárgarépa-krémlevesre
... friss bazsalikom- vagy petrezselyemlevéllel.
A karalábé és a hagymák mérete ennél a levesnél nem fontos, bármekkorával dolgozhatunk, illik az íze a leveshez.
A magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében elég fogkeményre főzni a zöldségeket, és lehet is pürésíteni.

Elkészítés

Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a vöröshagymát, a karalábét...
2014-03-03 10:46:12
a gomba gyógyít, megelőz, ha nem pucolod
... különösen ajánlott, mert a teljes értékű aminosavakban, ásványi sókban, rostokban gazdag gomba megvédi őket a hiánytünetek kialakulásától. A csiperkegomba fehérje-, ásványianyag-, és vitamintartalom szempontjából is jelentős tápértékű.

Több figyelmet érdemel!

Új csodafegyver a mellrák elleni küzdelemben?És lehetne sorolni a jobbnál jobb okokat, miért együk. ...
2013-10-13 08:42:29
1 2 3 
Címkék: Szent-Györgyi Albert, eredeti extra, nyár ízeit, egészséges nyerskoszt, jeruzsálemi articsókával, gomba gyógyít, hőkezelés miatt, sajtolás után, mediterrán országokban, tetejét tejföllel, sütőben átforrósítjuk, zöldségeket párolóedényben, kenyérsütés pedig, elkészítéstől függ, piros nyers, legnagyobb mennyiséget, legősibb tartósítási, végeredmény rendkívül, friss táplálékokban, vitamintartalom közel, táplálékok minősülnek, egyetlen nehézséget, hámozása jelenti, hagymák mérete, magasabb vitamintartalom, teljes értékű, hiánytünetek kialakulásától, csiperkegomba fehérje-, mellrák elleni, jobbnál jobb, háziasszonyoknak, legegészségesebb, vitamintartalmát, vitamintartalom, tartósítószerre, eltávolításával, kialakulásától, receptgaleriak, párolóedényben, táplálékokban, megtalálhatók, nyerskosztnak, átforrósítjuk, szempontjából, létfontosságú, csiperkegomba, adalékanyagot, megtisztítjuk, elkészítéstől, aminosavakban, bármekkorával, ásványianyag, préseléséből, csodafegyver, kalandozások, visszamaradt,
© 2013 TVN.HU Kft.