|
|
|
... rizzsel. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben átforrósítjuk. Tálaljuk.
Javaslat: akinek van, a zöldségeket párolóedényben készítse el, így a vitamintartalom nem megy veszendőbe.
Házi sonkás kenyér
A mai háziasszonyoknak jó dolguk van. Számtalan kisgép segíti munkájukat, a kenyérsütés pedig már régen nem az ő gondjuk. Ám ak... |
|
2016-08-02 09:54:10 |
|
|
|
|
|
|
... mint a narancs. Ezen kívül sok folsavat, valamint béta-karotint és kalciumot.
Paprika
Szent-Györgyi Albert először paprikából és narancsból vonta ki a C-vitamint. A vitamintartalom a színtől és az elkészítéstől függ: a piros nyers paprika tartalmazza a legnagyobb mennyiséget, 140 mg-ot 100 grammonként.
Brokkoli
Bőséges forrása a vitaminoknak és ásvá... |
2015-09-27 20:52:46 |
|
|
|
|
|
|
... szőlő.
Aszalás
A legősibb tartósítási eljárás, igaz, nem kimondottan gyors, de a végeredmény rendkívül egészséges, hiszen megmarad az ásványianyag- és vitamintartalom, és nincs szükség hozzá tartósítószerre sem.
Aszalhatunk a napon, sütőben és elek... |
|
2015-08-18 20:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... anyagot, létfontosságú enzimet megőriznek, amelyek a friss táplálékokban is megtalálhatók. Ennél nagyobb hőkezelés, tehát főzés, sütés vagy párolás hatására azonban már elvész a vitamintartalom közel fele, ezért nyerskosztnak kizárólag azok a táplálékok minősülnek, amelyeket nem ér ennél nagyobb hősokk.
A nyers és aszalt ételeket alaposan meg kell rágni, ezáltal a fogak... |
|
2015-04-22 21:55:26 |
|
|
|
|
|
|
... készülhetnek belőle.
Az egyetlen nehézséget a hámozása jelenti, bár vannak, akik a héj ledörzsölése mellett voksolnak, és nem vesződnek az eltávolításával, mondván, a vitamintartalom épp a héj alatti rétegben rejtezik. Sokan csak nyersen fogyasztják, így a legegészségesebb. Leves vagy püré készítése esetén azonban tanácsos meghámozni.
Valóságos ínyenc krémlev... |
2015-04-10 23:57:04 |
|
|
|
|
|
|
... állag.
... |
2014-11-18 22:30:29 |
|
|
|
|
|
|
... állag.
... |
2014-06-30 23:34:34 |
|
|
|
|
|
|
... friss bazsalikom- vagy petrezselyemlevéllel.
A karalábé és a hagymák mérete ennél a levesnél nem fontos, bármekkorával dolgozhatunk, illik az íze a leveshez.
A magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében elég fogkeményre főzni a zöldségeket, és lehet is pürésíteni.
Elkészítés
Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a vöröshagymát, a karalábét... |
2014-03-03 10:46:12 |
|
|
|
|
|
|
... különösen ajánlott, mert a teljes értékű aminosavakban, ásványi sókban, rostokban gazdag gomba megvédi őket a hiánytünetek kialakulásától. A csiperkegomba fehérje-, ásványianyag-, és vitamintartalom szempontjából is jelentős tápértékű.
Több figyelmet érdemel!
Új csodafegyver a mellrák elleni küzdelemben?És lehetne sorolni a jobbnál jobb okokat, miért együk. ... |
2013-10-13 08:42:29 |
|
|
|
|